2020-09-19

Minnen av livet är något som alltid kommer att vara viktigt för mig i mitt yrke. Tack vare foton förstärks minnen och kan en dag kännas extra viktiga. Vi vet vad vi har just nu men vi vet inte hur morgondagen ser ut. Jag vill hjälpa familjer att skapa minnen av livet, för livet.

2020-09-07


Allan Johanssons marker är om sensommaren en välbesökt destination. Det är nu hans stora solrosodling blommar. Besökare vallfärdar till Elmhult utanför Mönsterås, där de kan plocka en bukett i utbyte mot ett frivilligt bidrag till välgörande ändamål. Men Allans välgörenhetsarbete stannar inte där. I sin egen skog har han byggt upp ett rekreationsområde dit han välkomnar besökare året om. Nedan finns min artikel om Allans livsverk. Jag hoppas att du har möjlighet att besöka Allan, skänka ett bidrag och njuta av det vackra.


2019-07-27

Äntligen kom kvällen många har längtat efter; årets upplaga av Strandbanken i Timmernabbens hamn.
Ålems Sparbank bjöd på ett fantastiskt program med aktiviteter och tävlingar för alla åldrar. Hinderbana och ansiktsmålning varvades med selfie-bås och tipspromenad till barnunderhållning av Nallefabriken och tonerna från de etablerade banden Wild Rover och No Tjafs.
Solen strålade i kapp med publiken och stämningen höjdes efter varje extranummer som levererades.


Söker du en eventfotograf till firmafest eller arrangemang? Kontakta mig med dina önskemål.
Maila anna@studiografik.se eller ring 073 991 42 01.


2019-05-10

50 barn stod redo vid startlinjen när Öppna Förskolan Regnbågen bjöd in till Bamseloppet i Hamnparken i Mönsterås under fredag förmiddag. 

Distansen var 160 meter och alla barn fick vid målgång en guldmedalj. I Bamseloppet, som har som mål att bjuda på rörelseglädje, är alla vinnare.
Efter loppet serverades barnen korv med bröd och dryck som fick avnjutas i härlig vårsol. Därefter roade sig barn och föräldrar på Hamnparkens stora lekplats.  Jolanta Nilsson på Öppna Förskolan Regnbågen var väldigt nöjd med dagens succé och har redan börjat smida planer för fler evenemang i Regnbågens regi.

http://www.barometern.se/monsteras/rorelsegladje-i-lopp-for-de-yngsta-loparna-pa-regnbagen/

http://www.ostrasmaland.se/monsteras/rorelsegladje-i-lopp-for-de-yngsta-loparna-pa-regnbagen/


2019-02-28


Har du många foton i dator och på telefonen som ligger och dammar i väntan på att få användas och visas upp? Vill du lära dig ett smidigt sätt att förvara och presentera dina favoritfoton? Häng med på studiecirkel tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan! Jag hjälper dig att göra din egen fotobok.

En fotobok är en högt uppskattad present för såväl vänner och familj som för egen del och bara fantasin sätter gränser för vad du fyller din bok med. Blir det en bok full av vårtecken, bebisens första år, barnbarnen, barnkalaset, bröllopet, jubileum, en dag i skogen, minnen från semestern eller en hyllning till en vän?

Samla dina bästa foton eller börja ta nya på ditt eget tema redan nu så syns vi om fyra veckor, redo att på ett enkelt och smidigt sätt skapa böcker fulla av härliga minnen att bläddra i om och om igen.

Under fyra torsdagar, med start 28 mars (uppehåll Skärtorsdag), träffas vi i Studieförbundets Vuxenskolans lokaler på Härardshövdingegatan 8 i Mönsterås. Tillsammans går vi igenom tips, trix och bildberättande för att få det absolut bästa resultatet. Inga förkunskaper krävs.

Ta med egen laptop och laddare, om du behöver låna en dator så meddelar du det när du anmäler dig till kursen.
Kostnad för kursmaterial tillkommer, beroende på vilken fotobok man väljer att göra.


2018-12-17

Då var det klart! Studio Grafik kommer under januari att befinna sig på Costa del Sol, Spanska Solkusten.
Jag kommer att kombinera fotouppdrag med artikelskrivande. 
Befinner du dig på Spanska Solkusten i januari och vill få fina minnen, hör av dig! Jag har några lediga tider för fotografering kvar och resrutten är inte helt spikad. Är du bostatt i området och vill att jag skriver om just dig och ditt liv på Costa del Sol, eller har du tips på intressanta ämnen och händelser i området? Tipsa mig gärna på telefon (+46)73 991 42 01 eller maila anna@studiografik.se

Vi ses!

2018-12-17

En vecka kvar till Julafton! I veckan delas de sista fotona innan jul ut. Det har varit fantastiskt roligt att få hjälpa så många familjer att skapa unika, fina minnen och julklappar. Hann du inte med en fotografering? Vill du ge bort något fint och hållbart som älskas? Lägg ett platt paket under granen! 

Jag säljer presentkort med valfritt värde ända fram till Julaftons förmiddag. Presentkorten betalas via faktura i slutet på januari.

Ring eller skicka SMS till 073 991 42 01 eller maila anna@studiografik.se.


2018-11-18

Nu är julsäsongen igång för mig som fotograf! Jag är nästan fullbokad november ut, så fantastiskt roligt att så många har lyckats hitta möjligheten att skapa minnen av livet, för livet och samtidigt minska stressen inför jul. Foton och fotoprodukter är hållbara presenter som älskas.

Nu på tisdag klockan 18.00 kommer jag att ha en föreläsning på ämnet foto och julklappar tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan. Detta ska bli så roligt! Att foton ska användas och delas med dem du älskar är något jag brinner extra mycket för. Jag hoppas därför kunna inspirera med tips hur du tar ännu bättre foton och vad du sedan kan göra med dem. 

Varmt välkommen på inspirationskväll på Mönsterås Bibliotek 20 november 18.00. 
Föreläsningen är gratis, men föranmälan krävs:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/-klappat-och-klart---och-alldeles-alldeles-underb...

2018-10-11

Studio Grafik arbetar för att öka ditt välmående.

Att omge dig med minnen av livet, foton på dig och dem du älskar mest, ger en trivsammare tillvaro och lindrar stress. Härliga minnen ger lugn och lycka.
Låt Studio Grafik hjälpa dig att skapa minnen för livet.

Är du nyfiken på hur en fotografering går till och funderar på att testa? Har du frågor till mig? Vill du köpa världens bästa present eller julklapp i form av ett presentkort och ge bort minnen för livet?
Träffa mig på Hälsomässan 13 oktober! Mellan klockan 10.00 och 15.00 finns jag på mässan på Hotell Kronobäck och bidrar till ökat psykiskt välmående. Jag kommer att erbjuda porträttfotografering gratis och helt utan köpkrav under mässan. Kom förbi, säg hej och bidra med lite bus eller en kram framför min kamera. Jag lovar dig att resultatet kommer att bli fantastiskt! Välkommen!

Investera i dig och dem du älskar. Ditt framtida jag kommer att tacka dig!

Välkommen!


2018-07-21

Ålems Sparbank bjöd på action, tävlingar, giveaways och underhållning för hela familjen när årets upplaga av Strandbanken hölls i Timmernbben. 

Evenemanget var gratis och festivalområdet fullt. Digeridoo Event & Aktivitet och Gwenny's Ansiktsmålning tillsammans med Ålems Sparbank och deras än så länge namnlösa maskot bjöd på en eftermiddag fylld av skratt och roliga aktiviteter. Pappa Kapsyl fick med publiken i sin Melodinosauriefestival och SNSB, Sveriges Näst Snyggaste Band, rev av hit efter hit och höjde värmen i publikhavet. För femte året i rad levererade Ålems Sparbank en succékväll.

Fler foton från eventet hittar du här:
https://studiografik.pixieset.com/strandbanken/

2018-06-25

Timmernabbens IF's yngsta talanger spelade sin första match på hemmaplan. 

Påhejade av vänner och familj kämpade PF-12 hårt.

Fler foton från matchen hittar du här:

https://studiografik.pixieset.com/frstamatchen/


2018-06-17

Kronobäcksdagen var fylld av spännande aktiviteter för stora som små! Gycklare, svärdfäkning, medeltida mat och mediciner. Ett årligt och omtyckt event.

Foton från dagen hittar ni här:
https://pixieset.com/collection/12850551/

2018-06-16

Äntligen! Dags för mig att dra igång minisessioner! Premiären blir på Midsommarafton.
Klockan 10.00-13.00 kommer jag att befinna mig med min kamera bakom scenen på Timmernabbens festplats, parkering finns på Båtsmansvägen.

Ta med barnen, hunden, mormor, kompisen, kärleken eller hela släkten för en liten stund av skratt och bus! Jag fotograferar er vid Timmernabbens vackra festplats på självaste Midsommarafton innan firandet drar igang och dansen börjar.

Rekvisita finns att låna. Filtar, korgar, lådor och midsommarkransar.

Fotograferingen är gratis och helt utan köptvång. Ni får i ett webbalbum se resultatet av er stund framför kameran och väljer era favoriter för framkallning, fotoprodukter eller digitala kopior i lugn och ro hemma fyra veckor efter fotograferingen.


2018-06-08

Vårterminens avslutning på Öppna Förskolan i Mönsterås firades med Trollbus och glass. Barn i alla åldrar sjöng med och lyssnade uppmärksamt på Trollets spännande sagor. Till hösten får Öppna Förskolan egna lokaler och bildar tillsammans med Mödra- och Barnhälsovården en efterlängtad Familjecentral.

Fler foton från firandet hittar du här:
https://studiografik.pixieset.com/ppnafrskolanmnsters/

2018-06-06

Matje, som förr tjänade som tillhåll för Timmernabbens lots, ger idag vackra vyer på första parkett mitt i Timmernabbens skärgård.
Timmernabbens Båtsällskap ansvarar för underhåll av ön som erbjuder bastubad, dansbana, grillplatser och toalett.
Dessutom hålls minnen av tiden som lotsö levande tack vare bevarandet av det lilla lotshuset högst upp på ön.

2018-06-02

Södra bjöd på stor familjefest i Familjegläntan. Besökarna bjöds på rundtur med tåg, hästridning, fågelkolksbygge och många andra roliga aktiviteter.

Fler foton från firandet hittar du här:
https://studiografik.pixieset.com/sdrasfamiljefest/

2018-06-01

Det här blir skoj! Jag kommer att delta i Mönsterås Hälsomässa 13 oktober!

Varmt välkommen, träffa mig och de många andra inspirerande hälsoaktörerna som visar upp sin passion på Hotell Kronobäck. Som besökare bjuds du på erbjudanden, workshops, föreläsningar och inspiration i mängder.

Jag kommer att erbjuda kostnadsfria minisessioner och andra fina erbjudanden på plats. Ta med dig familjen och vännerna för en fin stund tillsammans. 

Jag skapar minnen av livet, för livet. Det du mår bra av och älskar förtjänar att få en fin plats i din tillvaro. Minnen på väggen skapar ett lyckligare och mer välmående hem. Jag hjälper dig att bevara dina härliga minnen och därmed öka din psykiska hälsa.

Vi syns 13 oktober klockan 10.00-15.00!

http://www.barometern.se/monsteras/natverk-planerar-for-ny-halsomassa/