Norrsken i Småland

2022-02-10

Jag lyckades fånga Norrskenet på hemmaplan! Under kvällen kastade solen ut partiklar i en intensitet som skapade Norrsken så starkt att även vi i de södra delarna i Sverige fick se det. I Timmernabbens hamn, i riktning mot norr, bjöds jag på ett ett efterlängtat skådespel.

Du behöver inte vara ledsen över att ha missat din chans att se Norrsken - det kommer tillbaka till oss. Solens aktivitet är just nu stark och för den uppmärksamma återkommer Norrsken i södra Sverige med jämna mellanrum. För bästa förutsättning bör du placera dig på en mörk plats utan ljusföroreningar och försöka att lägga ifrån dig mobilen. Det kan ta upp till 20 minuter för dina ögon att helt vänja sig vid mörkret och se Norrskenet vilket innebär att en ljus mobilskärm försämrar ditt mörkerseende.

Efterlängtad premiär av REKO-ring Mönsterås

2021-05-11

Solen värmde producenter och konsumenter som under tisdagkvällen samlades på torget i Mönsterås. Tillsammans bjöd producenterna på ett stort utbud av lokalproducerade varor; naturbeteskött, ekologiska ägg och grönsaker, färskkorv, must och cider, färdiglagade maträtter, bröd, fika och praliner. Daniel Hägerby från Alvas Naturbete hade bilen full av gårdens ägg och lämnade även ut kött och yoghurt. Han är en av initiativtagarna till REKO-ring Mönsterås.
-Vi tyckte att det var hög tid för en REKO-ring i Mönsterås. Det är en härlig kväll och mycket folk som har visat intresse,berättar han.

REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla direkt från lokala producenter. Allt som erbjuds beställs genom REKO-ringens Facebook-grupp och betalas i förväg. Utlämningen sker därefter tisdagkvällar ojämna veckor.
- Det verkar uppskattat. Folk vill ha REKO-ring. Vi har en bra spridning av utbud och har fått fin respons, berättar Mette Munter från Skurö Gårdsmejeri & Butik. Hon är delaktig i ringens uppstart och var nöjd med kvällens utlämning.
Ida Goldstrand odlar ekologiskt i Kråkebäck. Hon har siktet inställt på att bli självförsörjande på grönsaker och vill kunna sälja sitt överskott.
- Jag är jättestolt över mina grönsaker! Det finns ett stort sug efter närodlat och det jag erbjöd till dagens utlämning sålde slut fort.

Lovisa Nordlöf får sitt beställning av Evald Palmér från Birgitta & Evalds Ekologiska Naturbeteskött.
- Det känns bra att kunna handla närproducerat. Jag gynnar gärna det lokala, berättar hon.
- Även om det är svårt att genomföra marknader nu får vi tack vare REKO-ringar fortsätta träffa våra kunder. Det blir en fortsatt personlig kontakt på ett corona-säkert sätt. Upplägget med utlämningarna, att allt är betalt och redo att levereras, fungerar jättebra, berättar Birgitta Nors som uppskattar parets möjlighet att delta i REKO-ringar.

Marie Adolfsson var en av besökarna som hade beställt varor för utlämning.
- Det är jättekul att få möjlighet att handla ekologiskt, producerat på hemmaplan.
Producenterna i REKO-ringen är dessutom duktiga på att stötta varandra.
- Vi handlar gärna av varandra, det är ju så fina varor som erbjuds, säger Birgitta Nors och visar upp kraftiga grönsaker som hon har fått utlämnade av Ida Goldstrand.

Personlig service och yrkesstolthet

2021-04-20

Jag är med hela vägen, från tom vägg och önskemål till montering av slutresultat. För mig är det ett ärofyllt uppdrag att förgylla väggar och låta originella konstverk ta plats. Detta är resultatet av en konsultation vid en tidigare tom vägg i ett sammanträdesrum. Här syns numera vyer tagna från vattenbrynet i Timmernabben, väl kända och utvalda av beställaren. Fantastiskt roligt och att få förtroendet att hjälpa företag att inreda sina lokaler!

Studio Grafik älskar Timmernabben

2021-01-21

Äntligen! Ett stolt tryck till dig som liksom jag älskar denna plats på jorden. Hållbara bomullskassar och bekväma allroundmössor finns nu redo att levereras. 
Tygpåsarna är konstruerad av 100% bomull med extra starka sömmar för bra hållbarhet. 38 cm bred, 42 cm hög, handtag 70 cm långa. Mössorna är tillverkade av 95% bomull och 5% elastan för maximal stretch och komfort. One size.
Du kan göra din beställning genom att skicka ett meddelande via kontaktformulär eller telefon. Du kan även titta in på www.studiografikshop.se för att se fler skapelser från Timmernabben. 

2020-12-06

Sprider lite ljus och firar in andra advent med dessa foton från arkivet. Timmernabben i snö och morgonsol för inte allt för länge sedan. Så sent som i mars i år vaknade vi upp till dessa vackra vyer.

2020-11-29

Sprider lite ljus och firar in första advent med dessa foton från Mönsterås Köping, gallerian med himmel som tak.

2020-09-19

Minnen av livet är något som alltid kommer att vara viktigt för mig i mitt yrke. Tack vare foton förstärks minnen och kan en dag kännas extra viktiga. Vi vet vad vi har just nu men vi vet inte hur morgondagen ser ut. Jag vill hjälpa familjer att skapa minnen av livet, för livet.

2020-09-07


Allan Johanssons marker är om sensommaren en välbesökt destination. Det är nu hans stora solrosodling blommar. Besökare vallfärdar till Elmhult utanför Mönsterås, där de kan plocka en bukett i utbyte mot ett frivilligt bidrag till välgörande ändamål. Men Allans välgörenhetsarbete stannar inte där. I sin egen skog har han byggt upp ett rekreationsområde dit han välkomnar besökare året om. Nedan finns min artikel om Allans livsverk. Jag hoppas att du har möjlighet att besöka Allan, skänka ett bidrag och njuta av det vackra.


2019-07-27

Äntligen kom kvällen många har längtat efter; årets upplaga av Strandbanken i Timmernabbens hamn.
Ålems Sparbank bjöd på ett fantastiskt program med aktiviteter och tävlingar för alla åldrar. Hinderbana och ansiktsmålning varvades med selfie-bås och tipspromenad till barnunderhållning av Nallefabriken och tonerna från de etablerade banden Wild Rover och No Tjafs.
Solen strålade i kapp med publiken och stämningen höjdes efter varje extranummer som levererades.


Söker du en eventfotograf till firmafest eller arrangemang? Kontakta mig med dina önskemål.
Maila anna@studiografik.se eller ring 073 991 42 01.


2019-05-10

50 barn stod redo vid startlinjen när Öppna Förskolan Regnbågen bjöd in till Bamseloppet i Hamnparken i Mönsterås under fredag förmiddag. 

Distansen var 160 meter och alla barn fick vid målgång en guldmedalj. I Bamseloppet, som har som mål att bjuda på rörelseglädje, är alla vinnare.
Efter loppet serverades barnen korv med bröd och dryck som fick avnjutas i härlig vårsol. Därefter roade sig barn och föräldrar på Hamnparkens stora lekplats.  Jolanta Nilsson på Öppna Förskolan Regnbågen var väldigt nöjd med dagens succé och har redan börjat smida planer för fler evenemang i Regnbågens regi.

http://www.barometern.se/monsteras/rorelsegladje-i-lopp-for-de-yngsta-loparna-pa-regnbagen/

http://www.ostrasmaland.se/monsteras/rorelsegladje-i-lopp-for-de-yngsta-loparna-pa-regnbagen/


2019-02-28


Har du många foton i dator och på telefonen som ligger och dammar i väntan på att få användas och visas upp? Vill du lära dig ett smidigt sätt att förvara och presentera dina favoritfoton? Häng med på studiecirkel tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan! Jag hjälper dig att göra din egen fotobok.

En fotobok är en högt uppskattad present för såväl vänner och familj som för egen del och bara fantasin sätter gränser för vad du fyller din bok med. Blir det en bok full av vårtecken, bebisens första år, barnbarnen, barnkalaset, bröllopet, jubileum, en dag i skogen, minnen från semestern eller en hyllning till en vän?

Samla dina bästa foton eller börja ta nya på ditt eget tema redan nu så syns vi om fyra veckor, redo att på ett enkelt och smidigt sätt skapa böcker fulla av härliga minnen att bläddra i om och om igen.

Under fyra torsdagar, med start 28 mars (uppehåll Skärtorsdag), träffas vi i Studieförbundets Vuxenskolans lokaler på Härardshövdingegatan 8 i Mönsterås. Tillsammans går vi igenom tips, trix och bildberättande för att få det absolut bästa resultatet. Inga förkunskaper krävs.

Ta med egen laptop och laddare, om du behöver låna en dator så meddelar du det när du anmäler dig till kursen.
Kostnad för kursmaterial tillkommer, beroende på vilken fotobok man väljer att göra.


2018-12-17

Då var det klart! Studio Grafik kommer under januari att befinna sig på Costa del Sol, Spanska Solkusten.
Jag kommer att kombinera fotouppdrag med artikelskrivande. 
Befinner du dig på Spanska Solkusten i januari och vill få fina minnen, hör av dig! Jag har några lediga tider för fotografering kvar och resrutten är inte helt spikad. Är du bostatt i området och vill att jag skriver om just dig och ditt liv på Costa del Sol, eller har du tips på intressanta ämnen och händelser i området? Tipsa mig gärna på telefon (+46)73 991 42 01 eller maila anna@studiografik.se

Vi ses!

2018-12-17

En vecka kvar till Julafton! I veckan delas de sista fotona innan jul ut. Det har varit fantastiskt roligt att få hjälpa så många familjer att skapa unika, fina minnen och julklappar. Hann du inte med en fotografering? Vill du ge bort något fint och hållbart som älskas? Lägg ett platt paket under granen! 

Jag säljer presentkort med valfritt värde ända fram till Julaftons förmiddag. Presentkorten betalas via faktura i slutet på januari.

Ring eller skicka SMS till 073 991 42 01 eller maila anna@studiografik.se.


2018-11-18

Nu är julsäsongen igång för mig som fotograf! Jag är nästan fullbokad november ut, så fantastiskt roligt att så många har lyckats hitta möjligheten att skapa minnen av livet, för livet och samtidigt minska stressen inför jul. Foton och fotoprodukter är hållbara presenter som älskas.

Nu på tisdag klockan 18.00 kommer jag att ha en föreläsning på ämnet foto och julklappar tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan. Detta ska bli så roligt! Att foton ska användas och delas med dem du älskar är något jag brinner extra mycket för. Jag hoppas därför kunna inspirera med tips hur du tar ännu bättre foton och vad du sedan kan göra med dem. 

Varmt välkommen på inspirationskväll på Mönsterås Bibliotek 20 november 18.00. 
Föreläsningen är gratis, men föranmälan krävs:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/-klappat-och-klart---och-alldeles-alldeles-underb...

2018-10-11

Studio Grafik arbetar för att öka ditt välmående.

Att omge dig med minnen av livet, foton på dig och dem du älskar mest, ger en trivsammare tillvaro och lindrar stress. Härliga minnen ger lugn och lycka.
Låt Studio Grafik hjälpa dig att skapa minnen för livet.

Är du nyfiken på hur en fotografering går till och funderar på att testa? Har du frågor till mig? Vill du köpa världens bästa present eller julklapp i form av ett presentkort och ge bort minnen för livet?
Träffa mig på Hälsomässan 13 oktober! Mellan klockan 10.00 och 15.00 finns jag på mässan på Hotell Kronobäck och bidrar till ökat psykiskt välmående. Jag kommer att erbjuda porträttfotografering gratis och helt utan köpkrav under mässan. Kom förbi, säg hej och bidra med lite bus eller en kram framför min kamera. Jag lovar dig att resultatet kommer att bli fantastiskt! Välkommen!

Investera i dig och dem du älskar. Ditt framtida jag kommer att tacka dig!

Välkommen!


2018-07-21

Ålems Sparbank bjöd på action, tävlingar, giveaways och underhållning för hela familjen när årets upplaga av Strandbanken hölls i Timmernbben. 

Evenemanget var gratis och festivalområdet fullt. Digeridoo Event & Aktivitet och Gwenny's Ansiktsmålning tillsammans med Ålems Sparbank och deras än så länge namnlösa maskot bjöd på en eftermiddag fylld av skratt och roliga aktiviteter. Pappa Kapsyl fick med publiken i sin Melodinosauriefestival och SNSB, Sveriges Näst Snyggaste Band, rev av hit efter hit och höjde värmen i publikhavet. För femte året i rad levererade Ålems Sparbank en succékväll.

Fler foton från eventet hittar du här:
https://studiografik.pixieset.com/strandbanken/

2018-06-25

Timmernabbens IF's yngsta talanger spelade sin första match på hemmaplan. 

Påhejade av vänner och familj kämpade PF-12 hårt.

Fler foton från matchen hittar du här:

https://studiografik.pixieset.com/frstamatchen/


2018-06-17

Kronobäcksdagen var fylld av spännande aktiviteter för stora som små! Gycklare, svärdfäkning, medeltida mat och mediciner. Ett årligt och omtyckt event.

Foton från dagen hittar ni här:
https://pixieset.com/collection/12850551/

2018-06-16

Äntligen! Dags för mig att dra igång minisessioner! Premiären blir på Midsommarafton.
Klockan 10.00-13.00 kommer jag att befinna mig med min kamera bakom scenen på Timmernabbens festplats, parkering finns på Båtsmansvägen.

Ta med barnen, hunden, mormor, kompisen, kärleken eller hela släkten för en liten stund av skratt och bus! Jag fotograferar er vid Timmernabbens vackra festplats på självaste Midsommarafton innan firandet drar igang och dansen börjar.

Rekvisita finns att låna. Filtar, korgar, lådor och midsommarkransar.

Fotograferingen är gratis och helt utan köptvång. Ni får i ett webbalbum se resultatet av er stund framför kameran och väljer era favoriter för framkallning, fotoprodukter eller digitala kopior i lugn och ro hemma fyra veckor efter fotograferingen.


2018-06-08

Vårterminens avslutning på Öppna Förskolan i Mönsterås firades med Trollbus och glass. Barn i alla åldrar sjöng med och lyssnade uppmärksamt på Trollets spännande sagor. Till hösten får Öppna Förskolan egna lokaler och bildar tillsammans med Mödra- och Barnhälsovården en efterlängtad Familjecentral.

Fler foton från firandet hittar du här:
https://studiografik.pixieset.com/ppnafrskolanmnsters/

2018-06-06

Matje, som förr tjänade som tillhåll för Timmernabbens lots, ger idag vackra vyer på första parkett mitt i Timmernabbens skärgård.
Timmernabbens Båtsällskap ansvarar för underhåll av ön som erbjuder bastubad, dansbana, grillplatser och toalett.
Dessutom hålls minnen av tiden som lotsö levande tack vare bevarandet av det lilla lotshuset högst upp på ön.

2018-06-02

Södra bjöd på stor familjefest i Familjegläntan. Besökarna bjöds på rundtur med tåg, hästridning, fågelkolksbygge och många andra roliga aktiviteter.

Fler foton från firandet hittar du här:
https://studiografik.pixieset.com/sdrasfamiljefest/

2018-06-01

Det här blir skoj! Jag kommer att delta i Mönsterås Hälsomässa 13 oktober!

Varmt välkommen, träffa mig och de många andra inspirerande hälsoaktörerna som visar upp sin passion på Hotell Kronobäck. Som besökare bjuds du på erbjudanden, workshops, föreläsningar och inspiration i mängder.

Jag kommer att erbjuda kostnadsfria minisessioner och andra fina erbjudanden på plats. Ta med dig familjen och vännerna för en fin stund tillsammans. 

Jag skapar minnen av livet, för livet. Det du mår bra av och älskar förtjänar att få en fin plats i din tillvaro. Minnen på väggen skapar ett lyckligare och mer välmående hem. Jag hjälper dig att bevara dina härliga minnen och därmed öka din psykiska hälsa.

Vi syns 13 oktober klockan 10.00-15.00!

http://www.barometern.se/monsteras/natverk-planerar-for-ny-halsomassa/