Text utan bild eller bild utan text - inte på sociala medier!

Du har designat budskap, erbjudande eller veckomeny på ett riktigt snyggt A4 för utskrift och tycker att det kommer att göra sig lika bra på dina sociala medier. Tyvärr blir formatet alldeles för litet för att kunna läsas då många använder telefonen när de kollar sociala medier. Därför behöver ditt budskap även läggas som text i inlägget.

Du har istället skrivit en text med ovärderligt budskap och känner i din iver att du inte har tid att ta fram en bild till inlägget? Risken är att stor att du missas av många potentiella läsare då en text utan bild inte får människor att sluta scrolla. Det finns inget intresseväckande som får läsaren att stanna upp och läsa mer.

Vet du inte vad du ska ha för bild till ditt inlägg? Ett foto på dig funkar alldeles utmärkt. De viktigaste orden från din text kan också fungera fint. Oavsett vad du väljer för bild - se till att all text finns med i inlägget också. Det gör stor och positiv skillnad för inläggets läsbarhet. Det gör även inlägget sökbart på plattformen och i sökmotorer. Dessutom kan läsaren översätta inlägget till sitt språk.

Alltid text till din bild, alltid bild till din text!

text utan bild bild utan textjpg